Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

La grande lessive C'est quoi exactement?

Τι είναι όµως η LA GRANDE LESSIVE;
Είναι µια διεθνής εικαστική εκδήλωση ορισµένη, από τους εµπνευστές της, να γίνεται δύο φορές το χρόνο. Από εικαστική άποψη πρόκειται για µία εικόνα εφήµερης τέχνης. Όµως πέρα από την πλευρά της τέχνης µε µορφή πολλαπλών εικαστικών εγκαταστάσεων, φιλοδοξεί να ενώσει όσους συµµετέχουν µε έργα τους σε µια παγκόσµια οικογένεια, έστω κι αν αυτοί δεν γνωρίζονταν µέχρι χτες, έστω και αν οι συµµετέχοντες δεν είναι καλλιτέχνες.
ΤΟ ΑΠΛΩΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΠΟΥΓΑΔΑΣ προτείνει λοιπόν σε όσους συµµετέχουν, να αναπτύξουν κοινωνικούς δεσµούς µέσα από την τέχνη και µε τη συµβολή της ηλεκτρονικής τεχνολογίας να δουν τα έργα τους να ταξιδεύουν στον κόσµο.
Πότε και από ποιον ξεκίνησε αυτή η ιδέα;
 Η ιδέα ανήκει στην καλλιτέχνιδα αλλά και δασκάλα εικαστικών σε σχολείο της νότιας Γαλλίας, JOЁ LLE GONTHIERS και ξεκίνησε το 2006. Η ίδια πλαισιωµένη από µια οµάδα συνεργατών πλέον, το στηρίζει και σήµερα.
Πού γίνεται;
Στον εσωτερικό ή τον εξωτερικό χώρο σχολικών εγκαταστάσεων, σε δρόµους, πλατείες ή σε χώρους όπως ΚΑΠΗ, νοσοκοµεία, ανοιχτά ή κλειστά ιδρύµατα. Είχε απήχηση αυτή η ιδέα; Από το 2006 µέχρι σήµερα, πήραν µέρος 2.000.000 άνθρωποι χωρίς σαφείς προσδιορισµούς και περιορισµούς ηλικίας, µορφωτικού επιπέδου ή επαγγέλµατος, προερχόµενοι από 67 χώρες των 5 ηπείρων. Από τη Ν. Ζηλανδία, το Ιράν, το Τζιµπουτί και τον Καναδά για παράδειγµα, δυο µέρες το χρόνο µπαίνουµε στη διαδικασία να δράσουµε µαζί. Τι θα κάνουµε; Με µόνα «όπλα» το σχοινί και τα µανταλάκια, το χαρτί και το χρώµα θα φτιάξουµε το δικό µας έργο (σχέδιο, κολλάζ, οπτικοποιηµένο κείµενο, φωτογραφία, µικτό έργο, κλπ) σε δύο διαστάσεις και θα το κρεµάσουµε για να το δείξουµε στους άλλους µόνο για µια µέρα. Δε χρειάζεται να είµαστε καλλιτέχνες, δε χρειάζεται να είµαστε µαθητές. Αυτή η µέρα µας καλεί να δηµιουργήσουµε ενώνοντας τις µοναδικότητες και τις ιδιαιτερότητες µας.


http://www.lagrandelessive.net/?page_id=70

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου