Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Οικογένεια Μπελιέ - La Famille Bélier




Σήμερα, ολοκληρώσαμε στην Β' τάξη του Γυμνασίου, την προβολή της Γαλλικής ταινίας "La Famille Bélier" σε σκηνοθεσία Ερίκ Λαρτιγκό με τους: Καρίν ΒιάρΦρανσουά ΝταμιένΕρίκ ΕλμοσνινόΛουάν Εμερά
Σε μια τετραμελή οικογένεια κωφάλαλων η νεαρή Πολά είναι η μόνη που μπορεί να ακούσει και να μιλήσει. Κι ενώ προσπαθεί να διεκπεραιώσει τις καθημερινές υποχρεώσεις της στο σχολείο και τις αγροτικές δουλειές στη φάρμα, ο πατέρας της αποφασίζει να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος και ο καθηγητής μουσικής τής προτείνει να συμμετάσχει σε ένα διαγωνισμό τραγουδιού που θα την οδηγήσει σε σπουδές στο Παρίσι.

Συνοπτική κριτική

Ιστορία ενηλικίωσης η οποία ισορροπεί έξυπνα και χαριτωμένα ανάμεσα στην κωμωδία και στους δραματικούς τόνους. Η συγκίνηση είναι κατά στιγμές ακαταμάχητη, η 19χρονη πρωταγωνίστρια Λουάν Εμερά (Σεζάρ γυναικείας ερμηνευτικής ελπίδας) μια πραγματική αποκάλυψη, ενώ η παλιομοδίτικη αύρα που τυλίγει ολόκληρη την ταινία δεν παραδίδεται, όπως συμβαίνει πολύ συχνά, στον ιδεολογικό κομφορμισμό. Έξι υποψηφιότητες για Σεζάρ, βραβείο κοινού στο Γαλλόφωνο Φεστιβάλ της Αθήνας κι 7 εκατ. θεατές στη Γαλλία.


Παρακολουθήστε το υπέροχο τραγούδι με το οποίο κλείνει η ταινία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου